Is uw ICT al “Future Proof”?

De toekomst van je MKB-bedrijf hangt af van IT, alles staat of valt met een visie.

Het MKB moet in 2017 (en daarna!) serieus werk gaan maken van zijn ICT-strategie. Dit is nodig omdat men zich in de toekomst steeds flexibeler en wendbaarder moet opstellen en kunnen handelen om klanten te werven én te behouden, klanten hebben immers steeds sneller hogere wensen.

Het MKB houdt graag vast aan oude patronen uit het verleden waarbij nieuwe, belangrijke ICT-technologieën niet voldoende strategisch worden onderzocht. Uit onderzoek is gebleken dat bij ruim de helft van de MKB-bedrijven onvoldoende budget wordt vrijgemaakt voor cloudtoepassingen waardoor medewerkers op zoek gaan naar hun eigen (cloud)oplossingen. Het spreekt voor zich dat de mogelijkheid van beheer, controle en veiligheid hieronder te lijden heeft met grote risico's tot gevolg.

Van bedrijven in het MKB staat 40 procent stil (of moet nog beginnen) als het gaat om digitalisering, men geeft onvoldoende prioriteit aan zaken als - bijvoorbeeld - beter communiceren en beter leren begrijpen van de klant.

Ooit zal het MKB een begin moeten maken met een degelijk strategisch ICT-beleid. Dit is geen kwestie van een inhaalslag door de nieuwste technologieën in huis te halen maar een kwestie van het ontwikkelen van een visie. UnitIT kan u, als (technologie)partner, adviseren en helpen bij het ontwikkelen van een Future Proof ICT-visie.

MKB-ers die meer willen weten hierover of eens van gedachten willen wisselen, nemen met ons contact op.

Comments are closed.