De UnitIT winter checklist

De UnitIT winter checklist

De winter staat weer (bijna) voor de deur. Winterse omstandigheden, zoals een flinke sneeuwbui tijdens de ochtendspits, kunnen ertoe leiden dat u beter thuis moet werken of zelfs noodgedwongen thuis moet werken. Werken in de cloud maakt dit mogelijk: medewerkers hebben altijd toegang tot het bedrijfsnetwerk, waardoor zowel bij de klant, op vakantie - of in geval van winters weer - thuis gewerkt kan worden.

UnitIT heeft een eigen cloud-oplossing "First Class ICT" waarmee u over online werkplekken kunt beschikken. Hiermee hebben medewerkers altijd toegang tot het bedrijfsnetwerk en kunnen ze ook elders werken als het winterse weer ervoor zorgt dat ze niet of nauwelijks op kantoor kunnen komen. Wees voorbereid op winterse weersomstandigheden met onderstaande tips en zorg dat u of uw medewerkers ook thuis gewoon kunnen werken!

Wees voorbereid op extreme weersomstandigheden met deze tips:

Test uw manier van thuiswerken: probeer voor de echte kou ons land binnenvalt of het remote werken werkt, voor het geval u het onverwachts nodig heeft. Zeker als u hier niet vaak gebruik van maakt is het goed om de stappen weer even te doorlopen.

Zorg dat u de benodigde apparatuur bij u heeft: In de winter kan het zomaar gebeuren dat u een dag niet naar kantoor kan, dat is begin dit jaar wel bewezen. Werkt u op een laptop van het werk? Zorg dan dat u deze elke dag na het werk meeneemt, maar ook de oplader die erbij hoort. Op die manier weet u altijd zeker dat u ook thuis aan de slag kunt.

Houd rekening met de temperatuur van uw apparaat: Laat u uw laptop, tablet of smartphone weleens langere tijd in de auto liggen? In de winter koelt uw apparaat hierdoor erg af. Als hij vervolgens aangezet wordt in een warme omgeving, kan er condensvorming ontstaan, wat kan leiden tot storingen. Het is aan te bevelen om uw apparaten in de winter niet in de auto te laten liggen voor langere tijd, óf om even te wachten met opstarten, zodat het apparaat eerst wat warmer kan worden.

Snel last van koude vingers, maar moet u veel buiten een smartphone of tablet bedienen? Er zijn handschoenen waarmee touchscreens bediend kunnen worden. Zoek op internet of vraag in de winkel naar “touchscreen handschoenen”.

Uiteraard helpen wij u graag met eventuele vragen over hoe u verbinding kunt maken met uw bedrijfsnetwerk of het werken in de Cloud. Neem contact met ons op indien wij u van dienst kunnen zijn.


Namens directie en medewerkers van UnitIT wensen wij u

fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2017!

Comments are closed.