Cloud hier? Cloud daar?

Wat is "de Cloud" nu eigenlijk?

De term ‘cloud’ is een term die voortkomt uit het begrip ‘cloud computing’. Cloud computing is simpel gezegd "het via het internet beschikbaar stellen van IT-apparatuur, computer programma's en gegevens".

De cloud is niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken, we maken er dagelijks vele malen gebruik van. Denk hierbij aan LinkedIn, Telebanking, Dropbox, etc.

Een trend in het bedrijfsleven is om ook de IT-functionaliteit die uw medewerkers nodig hebben, te bieden vanuit de cloud. Dat scheelt vaak hoge kosten van IT-personeel, onderhoud aan hard- en software en stroomverbruik. Ook hoeft u dan niet meer te investeren in kostbare apparatuur, u neemt immers de cloud af als een dienst, all-in!

Kan alles worden overgebracht naar de cloud?

In principe wel maar welke soort cloud hangt af van bijvoorbeeld de gewenste flexibiliteit, schaalbaarheid, efficiëntie en verplichtingen ten aanzien van gegevens, regelgeving en governance. U kunt meer hierover lezen op onze cloudpagina.

Waarom kiezen voor de Cloud?

Een paar voorbeelden waarom de cloud voor u als bedrijf interessant kan zijn:

- vaste kosten per gebruiker per maand dus geen verrassingen meer;
- hoge investeringen in servers zijn niet meer nodig;
- een overstap naar de Cloud kan snel en zonder overlast;
- de programma's en gegevens zijn altijd en overal toegankelijk;
- de cloud is flexibel en schaalbaar, je betaalt alleen naar gebruik;
- u kunt zich volledig concentreren op uw corebusiness i.p.v. de ICT.

Is de Cloud wel veilig genoeg?

Uw gegevens staan in een beveiligd datacenter en is optimaal beschermd tegen brand, inbraak, stroomuitval, overstroming ect. UnitIT maakt gebruik van de nieuwste beveiligingssystemen en alleen geautoriseerde gebruikers (met two factor authentication) krijgen toegang tot de programma's en gegevens. Dit zijn voorzieningen die voor niet-ICT bedrijven lastig te verwezenlijken zijn doordat hier heel veel tijd, geld en kennis bij komt kijken. Door te kiezen voor de Cloudoplossingen van UnitIT profiteert u van de kennis en investeringen die door UnitIT reeds zijn gemaakt.

UnitIT biedt al sinds 2008 ICT in de cloud, u profiteert van onze kennis en ervaring! Neem contact met ons op om u - geheel vrijblijvend - te laten informeren over de mogelijkheden.

Comments are closed.