Nationale “Check je wachtwoorden dag!”

Vandaag 24 november is het
"Nationale Check Je Wachtwoorden Dag!"

Op hoeveel sites heb je tegenwoordig niet een wachtwoord nodig welke je moet onthouden. Een wachtwoord voor je e-mail, Facebook, LinkedIn, Twitter, DigiD... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor elke site een ander wachtwoord is moeilijk te onthouden, helemaal als het wachtwoorden zijn met meerdere karaktertypes die ook nog eens uit minimaal een bepaald aantal karakters moet bestaan. Daarnaast is het van belang dat je eens in de paar maanden je wachtwoord wijzigt op deze sites om te voorkomen dat een eventueel gelekt wachtwoord wordt misbruikt.

Als je op elke site hetzelfde wachtwoord gebruikt en deze komt op welke manier dan ook in verkeerde handen dan kan diefstal of identiteitsfraude het gevolg zijn. Diefstal door bijvoorbeeld misbruik van je PayPal account en identiteitsfraude door het misbruiken van verschillende social media accounts.

Veel sites bieden tegenwoordig de mogelijkheid voor Two-Factor Authentication (zie ook dit bericht) en gebruik hiervan is zeker aan te raden maar het gebruik van een veilig wachtwoord is hiermee nog steeds nodig!

Denk op de “Nationale Check Je Wachtwoorden Dag!” dus eens na over hoe je zelf omgaat met het gebruik van wachtwoorden en of hier iets in te verbeteren is. Kijk voor meer informatie en tips omtrent het gebruik van wachtwoorden op de site:

icon-weblink Wachtwoordbewust.nl

Comments are closed.